Facebook bedrijfspagina aanmaken: complete gids met alle tips en stappenplan

Je wilt een Facebook bedrijfspagina aanmaken: goed idee! Met meer dan 7,3 miljoen (!) dagelijkse actieve gebruikers in Nederland spreek je een enorm publiek aan. De kans is bijna 100% dat ook jouw klanten Facebook gebruiken. En dat je hen dus vindt met een zakelijke Facebook pagina voor jouw bedrijf. Wij leggen je uit hoe je de bedrijfspagina op Facebook aanmaakt. En delen handige tips om dat zo slim mogelijk te doen.

Facebook bedrijfspagina aanmaken: waar vind je dat?

Ten eerste, waar moet je naartoe als je een Facebook bedrijfspagina wilt aanmaken?

 • Ga naar www.facebook.com. Log in met je persoonlijke account. Klik daarna rechtsboven in het scherm naast je profielfoto en naam. Er staat een icoon met 9 stippen, daarmee open je het menu. Hier vind je ‘Maken’ om de bedrijfspagina aan te maken (of ‘Create’, als je Facebook in het Engels gebruikt). 

Let op: heb je nog geen persoonlijk account op Facebook? Maak dat dan eerst aan.

 • Zodra je klikt op ‘Maken’ kom je in een nieuw menu terecht. Daar zie je een icoon met een vlaggetje, met de naam ‘Pagina’. Klik dit aan om de zakelijke pagina voor jouw bedrijf aan te maken.

Stappenplan Facebook pagina aanmaken voor jouw bedrijf

Je kunt in 7 stappen jouw Facebook bedrijfspagina aanmaken:

 1. Naam van jouw bedrijf
 2. Categorie of branche
 3. Beschrijving op Facebook
 4. Profielfoto kiezen
 5. Omslagfoto voor de pagina
 6. Opslaan en telefoonnummer koppelen
 7. Aanvullen en optimaliseren

1. Naam van jouw bedrijf

Je begint bij het begin, dus met jouw bedrijfsnaam. Gebruik de naam van jouw bedrijf als naam voor de zakelijke pagina op Facebook.

2. Categorie of branche

Vervolgens selecteer je één of meerdere categorieën of branches die jouw bedrijf beschrijven. Je mag er maximaal 3 selecteren. Kies de categorieën waarmee je klanten het best vertelt wat je doet of hoe je onderneemt. Begin met typen, en maak vervolgens een keuze uit de getoonde opties.

3. Beschrijving op Facebook

Beschrijf jouw bedrijf op de zakelijke pagina. Gebruik het als korte introductie, om toe te lichten wat je doet en bijvoorbeeld welke kernwaarden je binnen het bedrijf belangrijk vindt. Houd het kort en krachtig, binnen de gestelde limiet van 255 tekens.

Tip: het bovenstaande stukje tekst telt 254 tekens. Dat is dus de ruimte die je ongeveer hebt.

Tip: rechts in beeld krijg je meteen te zien hoe het eruit ziet op een computer en smartphone.

4. Profielfoto kiezen

De Facebook bedrijfspagina heeft natuurlijk een profielfoto. Dat is de foto die zichtbaar is op de pagina, net als wanneer je uit de naam van jouw bedrijf reageert of updates plaatst.

Gebruik bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo of een andere foto die voor klanten herkenbaar is. Houd rekening met de specificaties die Facebook vereist:

 • Minimaal 170 x 170 pixels
  Dit is de minimale resolutie voor een Facebook-profielfoto voor jouw bedrijfspagina. Daarmee voorkom je dat de foto onscherp wordt weergegeven.
 • Maximaal 2048 x 2048 pixels
  Gebruik een scherpe foto, maar overschrijd niet de maximale resolutie. Hiermee voorkomt Facebook dat de foto te veel verkleind moet worden en er details verloren gaan.

Tip: gebruik een vierkante afbeelding of foto. Facebook snijdt dit vervolgens terug tot een rondje. Daardoor kunnen details of elementen uit de hoeken van de afbeelding of foto wegvallen. 

5. Omslagfoto voor de pagina

Op een vergelijkbare manier kies je daarna een omslagfoto voor de zakelijke pagina op Facebook. Gebruik voor je bedrijf opnieuw een hoge resolutie, tot een maximum van 2048 x 758 pixels.

Tip: weet je nog niet precies welke omslagfoto je voor de bedrijfspagina wilt gebruiken? Geen zorgen, die kun je ook later nog toevoegen.

6. Opslaan en telefoonnummer koppelen

Nadat je de foto(’s) hebt toegevoegd kun je de pagina gaan opslaan. Zodra je dit doet kun je een mobiel telefoonnummer aan de zakelijke pagina op Facebook koppelen.

Gebruik het nummer om klanten de mogelijkheid te bieden via WhatsApp contact met je op te nemen. Daarnaast gebruik je het telefoonnummer om advertenties te maken en die direct door te sturen naar WhatsApp. 

Tip: het is niet verplicht om een telefoonnummer in te vullen. Klik op het kruisje als je dat (nog) niet wilt doen.

7. Aanvullen en optimaliseren

Gefeliciteerd! Je hebt jouw zakelijke bedrijfspagina op Facebook aangemaakt.
De pagina is live. Je kunt natuurlijk verdergaan met het invullen daarvan. Voeg bijvoorbeeld een knop toe om contact op te nemen. Of schrijf meteen je eerste post, waarmee je jouw klanten laat weten dat je vanaf nu actief bent op Facebook.

Zakelijke Facebook pagina aanmaken: 3 extra tips

En wil je meteen van start gaan om er alles uit te halen? We delen drie praktische tips voor jouw Facebook bedrijfspagina als je die hebt aangemaakt:

 • Begin met een succesvol welkomstbericht
  Facebook deelt een aantal handige tips om jouw klanten welkom te heten op Facebook. Gebruik de template die er beschikbaar is (https://www.facebook.com/business/m/welcome-post-template), zodat je het niet meteen allemaal zelf hoeft te verzinnen.
 • Nodig vrienden en bekenden uit
  Begin met het uitnodigen van vrienden en bekenden voor jouw bedrijfspagina op Facebook. Met de eerste tientallen volgers maak je meteen een betere indruk bij andere klanten die je vervolgens benadert.
 • Like andere berichten om je zichtbaarheid te verbeteren
  Reach out to engage: bezoek andere bedrijfspagina’s en like de berichten die daar staan. Of reageer bij collega-bedrijven. Verhoog op die manier de interactie en verbeter daarmee indirect jouw zichtbaarheid.

En zoek je daarnaast hulp bij het creëren of aanmaken van jouw Facebook bedrijfspagina? We helpen veel van onze klanten zakelijke pagina’s aan te maken, daarvoor te adverteren en hun bedrijf online te laten groeien. Social media bieden allerlei kansen. Wij helpen je die te benutten, bijvoorbeeld om een extra verkoopkanaal toe te voegen aan de bedrijfsvoering die je nu hebt.

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing. Wil je het weten?

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing

Wil je het weten? Neem contact met ons op.