Google Ads Image Extensions (Beeldextensies)

We spreken van Google Ads Image Extensions en Google Ads Beeldextensies. Het gaat om niets anders dan de Engelse en de Nederlandse benaming, dus beide termen zijn verder gelijk aan elkaar.

Je wilt gebruik maken van Google Ads Image Extensions: hoe werkt dat? Google Ads Beeldextensies maken advertenties overtuigender. Ze trekken de aandacht en zorgen ervoor dat je advertentie nog beter presteert.

Wij leggen uit wat Google Ads Image Extensions zijn, hoe je ze kunt (laten) toevoegen en welke afbeeldingen je kunt gebruiken. Bovendien vertellen we je over de kosten, net als over de resultaten die wij zien door het gebruik ervan bij onze klanten.

Wat zijn Google Ads Image Extensions?

Google Ads Image Extensions zijn visuele toevoegingen aan tekstadvertenties in de zoekresultaten van Google. Dankzij een pakkend afbeelding van een product of dienst kun je de boodschap van je advertentie duidelijker overbrengen. En uiteindelijk val je gewoon meer op in de zoekresultaten. Een voorbeeld zie je hieronder.

Toevoegen: hoe werkt dat?

Benieuwd hoe je de Google Ads Beeldextensies kunt toevoegen aan een tekstadvertentie? Dat kan in 4 eenvoudige stappen vanuit het Google Ads-account.

Let op: er gelden een aantal vereisten voor het toevoegen van Google Ads Image Extensions. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jouw Google Ads-account minimaal 90 dagen actief is. Bovendien moet jouw account een goede reputatie hebben als het gaat om naleving van het beleid. Verder zijn onderwerpen zoals seksuele content, alcohol en kansspelen uitgesloten.

 1. Ads & Extensions > Extensions
  Ga in Google Ads naar ‘Ads & Extensions’ en kies voor ‘Extensions’.
 2. Druk op de grote blauwe +-knop
  Druk op de +-knop. Het is een grote blauwe knop, waarmee je een extensie gaat toevoegen.
 3. Kies de campagne
  Selecteer de campagne waar je de extensie aan wilt toevoegen.
  Let op: je moet aan iedere campagne apart een extensie toevoegen, dat kan niet op accountniveau. Je kunt wel in één keer de extensies aan meerdere campagnes toevoegen.
 4. Voeg een afbeelding toe
  Kies een bestaande foto of gebruik de upload-mogelijkheid om een nieuwe toe te voegen.
  Let op: afbeeldingen mogen geen logo’s of tekst bevatten.

Tip: je kunt zelfs meerdere afbeeldingen toevoegen. Het algoritme van Google zal dan per zoekopdracht de best presterende afbeelding vertonen.

Welke afbeeldingen kan ik gebruiken?

Er gelden een aantal richtlijnen en aanleverspecificaties. Je mag bijvoorbeeld maximaal 20 verschillende afbeeldingen in hoge kwaliteit uploaden. Deze moeten inhoudelijk passen bij de zoekwoorden én bij de producten/services die je aanbiedt. Verder moeten de afbeeldingen voldoen aan de indelingsvereisten voor Beeldextensies. Denk hierbij aan de afmetingen, kwaliteit van het beeldmateriaal en gebruik van teksten en/of logo’s (niet toegestaan). De richtlijnen staan nader uitgewerkt op de support pagina van Google, die je 1-op-1 door kan sturen naar een designer.

Let op: Google gebruikt een goedkeuringsproces voor advertenties. Afbeeldingen worden pas toegestaan nadat ze verschillende kwaliteits- en beleidscontroles hebben doorlopen. Het kan daarom even duren voordat de extensies daadwerkelijk vertoond worden bij je advertenties.

Tips voor goede afbeeldingen voor Google Ads Beeldextensies

Met een paar tips kies je eenvoudig geschikte afbeeldingen:

 • Relevantie
  Een afbeelding moet relevant zijn voor zowel de advertentie als het product of de dienst die je aanbiedt. Gebruik daarom niet één afbeelding voor alle advertenties, maar stem de afbeelding af op dat waar je voor adverteert.
 • Houd het simpel
  Kies een eenvoudige afbeelding. Je hebt maar weinig ruimte en je moet vooral de aandacht trekken. De gebruiker moet meteen begrijpen waar het om gaat.
 • Hoge helderheid
  Afbeeldingen met een hoge(re) helderheid trekken meer aandacht. Dat verhoogt de effectiviteit van de extensies.

Tip: Uit onze data blijkt dat meer dan 95% van de vertoningen een vierkante afbeelding betreft indien er de keuze is tussen vierkant en liggend. Als je in ieder geval een vierkante afbeelding toevoegt zit je al goed.

Wat kosten Google Ads Image Extensions?

Het gebruik van deze extensie ‘kost’ niets extra. Google biedt de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen en daarmee de effectiviteit van advertenties te verhogen.

Je betaalt pas voor een Google-advertentie als iemand daarop klikt. Klikken er meer mensen op je advertentie door de afbeelding? Dan lopen je kosten dus op. Het betekent dat er meer mensen naar jouw website klikken. Als het goed is neemt het resultaat van je website dan ook toe.

Er zitten wat dat betreft geen extra kosten aan deze extensies. Het is eigenlijk een gratis upgrade. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat jouw account voor Google Ads goed is ingericht. Alleen in dat geval zal een groter aantal kliks naar de website daadwerkelijk leiden tot meer online omzet.

Zorg er in ieder geval voor dat de opvolging van een klik goed geregeld is. Dus op welke pagina komt de bezoeker terecht? Is de informatie op die pagina van goede kwaliteit en stuurt dit aan op een conversie? Pas als je dit goed op orde hebt, heeft het gebruik hiervan echt toegevoegde waarde. Je voorkomt daarmee dat alleen maar op een mooi plaatje klikken en vervolgens alsnog wegklikken.

Resultaten: wat kan ik verwachten?

Je wilt natuurlijk weten welke resultaten je van Google Ads Image Extensions kunt verwachten. Het toevoegen van een afbeelding helpt de advertentie meer op te laten vallen. Dit zorgt voor een hogere CTR (Click Through Rate). In de ogen van Google lijkt jouw advertentie relevanter, waardoor je vaker vertoond kan worden.

Wij zien bij onze klanten dat de extensie bij zo’n 20 tot 25 procent van de zoekopdrachten wordt getoond. Gemiddeld ligt de CTR bij deze advertenties zo’n 50% hoger dan bij advertenties die geen Beeldextensie hebben.

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing. Wil je het weten?

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing

Wil je het weten? Neem contact met ons op.