Google is bezig met het uitrollen van een nieuwe functionaliteit: doelgroepen speciaal voor B2B targeting. De functionaliteit is momenteel nog in bèta, maar is veelbelovend voor B2B adverteerders.

Via LinkedIn Ads kan je heel specifiek op bedrijven, afdelingen en functies targeten. Zelfs met Facebook en Instagram kan je op basis van iemand z’n interesses en profielinformatie nog een heel eind komen om een B2B doelgroep samen te stellen. Adverteren voor B2B op Google Ads heeft zo zijn uitdagingen. Zeker als zoekopdrachten voor jouw producten en/of diensten ook nog eens veel door consumenten worden gebruikt. Hoe bereik je dan de juiste doelgroep?

Er zijn hier al een aantal benaderingen voor. Zo kan je een eigen custom audience samenstellen en die als targeting gebruiken. Of je kan heel erg op long-tail en/of jargon keywords gaan targeten die geen enkele consument zou gebruiken. Of je kan de juiste mensen vinden via LinkedIn en dan retargeten via Google. Allerlei mogelijkheden dus, en daar is dus nu een nieuwe bij gekomen met B2B targeting doelgroepen.

Dat Google hiermee bezig is, is ook niet zo gek. De B2B advertentiemarkt is flink in ontwikkeling. Microsoft Ads is bijvoorbeeld de functionaliteit aan het uitrollen om te kunnen targeten op basis van LinkedIn profielen, wat natuurlijk een hele sterke combinatie is.

Wat is het?

Maar wat zijn de B2B Targeting audiences nou precies en wat kan je ermee? Het komt erop neer dat Google een nieuwe categorie binnen doelgroepen heeft toegevoegd die je kan gebruiken in campagnes. Je kan het vinden via Doelgroepen (Audiences) > Wie ze zijn (Who they are) > Baan (Employment).

Doelgroepen > Wie ze zijn

Wie ze zijn > Baan

Zoals je kan zien in bovenstaande afbeelding zijn er 2 verschillende categorieën om uit te kiezen: bedrijfsgrootte en branche.

Bedrijfsgrootte doelgroepen

De bedrijfsgrootte doelgroepen target mensen die in dienst zijn van een werkgever met een x aantal werknemers. Hier zijn 3 doelgroepen te selecteren.

1. Kleine werkgever (1-249 werknemers)

Deze doelgroep bevat mensen die in dienst zijn van een werkgever met minder dan 250 werknemers. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 100 – 500 miljoen vertoningen per week.

2. Grote werkgever (250-10.000 werknemers)

Deze doelgroep bevat mensen die in dienst zijn van een werkgever met 250 tot 10.000 werknemers. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 100 – 500 miljoen vertoningen per week.

3. Zeer grote werkgever (>10.000 werknemers)

Deze doelgroep bevat mensen die in dienst zijn van een werkgever met meer dan 10.000 werknemers. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 100 – 500 miljoen vertoningen per week.

Branche doelgroepen

De branche doelgroepen target mensen die in een bepaalde branche werken. Hier zijn 8 doelgroepen te selecteren.

1. Bouwsector

Deze doelgroep bevat mensen die in de bouw werken. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 10 – 50 miljoen vertoningen per week.

2. Branche voor onroerend goed

Deze doelgroep bevat mensen die in onroerend goed werken, zoals makelaars, escrow-medewerkers, taxateurs en vastgoedmanagers. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 5 – 10 miljoen vertoningen per week.

3. Financiële branche

Deze doelgroep bevat mensen die bij banken of financiële dienstverleners werken. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 10 – 50 miljoen vertoningen per week.

4. Gezondheidssector

Deze doelgroep bevat mensen die in de gezondheidszorg werken. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 10 – 50 miljoen vertoningen per week.

5. Horecasector

Deze doelgroep bevat mensen die in de horeca werken, waaronder mensen met banen bij hotels, restaurants en cruisemaatschappijen. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 50 – 100 miljoen vertoningen per week.

6. Onderwijssector

Deze doelgroep bevat mensen die in het onderwijs werken, zoals docenten, schoolbestuurders en hoogleraren. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 10 – 50 miljoen vertoningen per week.

7. Productiesector

Deze doelgroep bevat mensen die in de productiebranche werken. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 50 – 100 miljoen vertoningen per week.

8. Technologiesector

Deze doelgroep bevat mensen die in de technologiebranche werken, waaronder mensen met banen in hardware- en softwareontwikkeling. In Nederland wordt de omvang van deze doelgroep door Google geschat op 100 – 500 miljoen vertoningen per week.

Wat kan je ermee?

De B2B targeting audiences kan je op verschillende manieren inzetten. Onderstaand een aantal voorbeelden hoe je deze B2B doelgroepen kan gebruiken.

Stel je wilt mensen targeten die bij grote financiële dienstverleners werken. Voor deze toepassing zou je een gecombineerde doelgroep samen kunnen stellen waarbij je mensen target die in de doelgroep financiële branche vallen én in de doelgroep grote werkgever (250-10.000 werknemers) of zeer grote werkgever (>10.000 werknemers) vallen.

Een andere toepassing is het expliciet uitsluiten van bepaalde doelgroepen. Bij één van onze klanten promoten we producten die op industrieel niveau worden toegepast worden. Sommige van deze producten worden echter in kleinere, eenvoudigere uitvoeringen ook gebruikt binnen de horeca. Dit zorgt voor veel onnodig zoekverkeer. Bij deze klant hebben we dan ook de horecasector als doelgroep uitgesloten. Naast een besparing op irrelevante klikken, leidt dit indirect ook weer tot een hogere Ad Rank (hogere CTR, lagere bounce rate). Daardoor zijn we bij de doelgroep die we wel willen bereiken nog prominenter zichtbaar.

Je kan de B2B doelgroepen niet gebruiken voor Display campagnes. Waar we mooie successen mee hebben behaald, is om ze te gebruiken in Google Shopping campagnes voor een zakelijke webshop.

Let op, bèta dus beperkte toegang

B2B targeting audiences zijn nog in bèta bij Google. Dat betekent dat niet iedereen zomaar toegang hiertoe heeft. Het kan dus zijn dat de doelgroepen nog niet in jouw account zichtbaar zijn. Met Headcore hebben wij toegang tot deze bèta en zetten we dit ook al in voor onze klanten, met goede resultaten! Wil je ook weten wat B2B targeting voor jouw campagnes kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze marketing experts.