LinkedIn bedrijfspagina aanmaken

LinkedIn voor jouw bedrijf: hoe maak je een goede bedrijfspagina aan? LinkedIn is hét zakelijke platform, dus een pagina aanmaken voor jouw bedrijf werkt er iets anders dan op andere platforms. Je krijgt te maken met een aantal eisen, richtlijnen en regels. Daarom delen we een stappenplan, waarmee je ervoor zorgt dat jouw LinkedIn bedrijfsprofiel goed in elkaar zit. En belangrijker nog, dat je niets over het hoofd ziet en je slim gebruik maakt van een aantal best practices.

Eisen voor een LinkedIn bedrijfspagina

Een LinkedIn bedrijfspagina maak je allereerst aan op een computer, dus op een desktop of laptop. Mobiel kan dat niet, en vanuit de app lukt dat al helemaal niet.

Bovendien moet je voldoen aan een aantal eisen, waarmee LinkedIn de kwaliteit van het platform garandeert. Dus gebruik je LinkedIn zakelijk? Alleen als je voldoet aan de richtlijnen die het sociale medium hanteert kun je daarop een pagina voor jouw bedrijf aanmaken.

We delen de 5 belangrijkste eisen die het platform stelt:

 1. Minimaal 7 dagen op LinkedIn
  Je kunt LinkedIn voor Bedrijven aanmaken als je minimaal 7 dagen lang een persoonlijk profiel hebt. Start je nu dus pas met LinkedIn? Dan zal je een week moeten wachten, voordat je het bedrijfsaccount kunt toevoegen. LinkedIn wil op die manier voorkomen dat je een nieuw account aanmaakt en meteen een bedrijfspagina koppelt.
 2. Werkzaam bij het bedrijf
  Je kunt LinkedIn voor het bedrijf aanmaken als je daar zelf werkzaam bent. Dat kan het platform natuurlijk niet in de praktijk controleren. Daarom geldt als voorwaarde dat je jouw huidige functie op LinkedIn hebt ingesteld bij het bedrijf waarvoor je de pagina wilt aanmaken. Tip: uiteraard mag je daarnaast ook andere functies hebben.
 3. Gekoppeld aan bedrijfsemail
  Om LinkedIn voor jouw bedrijf aan te maken moet je een e-mailadres van het bedrijf gekoppeld hebben aan jouw persoonlijke account. Je mag meerdere e-mailadressen koppelen. Zorg dat je een e-mailadres gebruik zoals naam@bedrijfsnaam.nl.

  Tip: heb je LinkedIn aangemaakt met een persoonlijk e-mailadres? Voeg een extra adres toe door op het icoontje rechtsboven jouw profielfoto te klikken. Kies voor ‘Settings & Privacy’ en daarna voor ‘Sign-in & Security’. Maak bij ‘Account access’ een extra ‘Email address’ aan.

  Let op: het adres voor de bedrijfsemail dat je gebruikt moet uniek zijn. Ieder bedrijf kan maar één bedrijfspagina op LinkedIn hebben. Dat is de reden dat Gmail, Hotmail, Yahoo Mail en de e-mailadressen van providers zijn uitgesloten.

 4. Voldoende compleet LinkedIn-profiel
  Voordat je een LinkedIn bedrijfsprofiel kunt aanmaken moet jouw persoonlijke profiel voldoende compleet zijn. Zorg dat je minimaal de score ‘Intermediate’ behaalt. Voeg extra gegevens toe als je nog niet zo ver bent.
 5. Meerdere eerstegraads-connecties
  Ten slotte moet je een aantal eerstegraads connecties hebben op LinkedIn, voordat je een pagina voor jouw bedrijf kunt aanmaken. Het platform zorgt er op die manier voor dat alleen actieve gebruikers de mogelijkheid hebben om een profiel voor het bedrijf aan te maken.

Stappenplan voor bedrijven op LinkedIn

Voldaan aan de bovenstaande eisen? Dan is het tijd om met ons stappenplan een LinkedIn bedrijfspagina aan te maken:

 1. Open de homepage
  Surf naar www.linkedin.com. Klik vervolgens rechtsboven op het icoontje met ‘Work’.
 2. Create a Company Page
  Klik op de optie ‘Create a Company Page’, om de pagina te openen waar je de bedrijfspagina kunt aanmaken.
 3. Selecteer het type bedrijf
  LinkedIn vraagt je om aan te geven welk type bedrijf je hebt. Selecteer het type bedrijf dat je hebt, of kies een categorie die er zo dicht mogelijk bij in de buurt komt.
 4. Vul de benodigde informatie in
  Vul de gegevens in die LinkedIn van je vraagt. De onderdelen met een * zijn verplicht. Vul zoveel mogelijk van de velden in en voeg een logo met een hoge resolutie toe (minimaal 300 x 300 pixels). Een completer profiel wekt meer vertrouwen bij klanten en andere relaties.
 5. Bevestig dat jij de pagina mag aanmaken
  Ten slotte bevestig je dat jij de rechten hebt om de bedrijfspagina op LinkedIn aan te maken.

Als je klikt op ‘Create page’ maak je de bedrijfspagina op LinkedIn aan. Het platform publiceert het bedrijfsprofiel zoals jij daar zojuist de gegevens van hebt ingevuld. Dat betekent dat je vanaf dat moment met jouw bedrijf actief bent op LinkedIn.

Bedrijfspagina op LinkedIn optimaliseren

Met het bovenstaande stappenplan heb je de basis staan. Vervolgens is het belangrijk om de pagina verder te optimaliseren, zodat je daarmee opvalt en bijvoorbeeld concurrenten achter je laat.

Net als bij je persoonlijke profiel laat LinkedIn zien hoe ver je bent met de optimalisatie van de pagina voor bedrijven. Om het bedrijfsprofiel compleet te maken komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Bedrijfstak
 • Bedrijfsgrootte
 • Website URL
 • Beschrijving
 • Logo
 • Adres
 • Aangepaste knop
 • Jouw eerste bijdrage
 • Hashtags
 • Coverfoto

Gebruik de coverfoto én de profielfoto om één geheel te creëren. Blijf binnen de huisstijl en houd voor de coverfoto rekening met de resolutie van 1128 x 191 pixels.

Ten slotte is het een goed idee om in ieder geval al jouw collega’s, connecties en vrienden alvast uit te nodigen om de pagina te volgen.

Meerdere admins

Een belangrijke tip voor de LinkedIn bedrijfspagina die we je nog willen meegeven is het toevoegen van meerdere admins. Voorkom dat er maar één (super) admin is, die altijd beschikbaar moet zijn om in te loggen. Als die persoon het bedrijf verlaat of niet beschikbaar is zou je de pagina niet kunnen beheren.

Ga naar ‘Admin tools’ en dan naar ‘Manage admins’, vanuit het beheermenu aan de rechterkant van de bedrijfspagina op LinkedIn.

Zodra je dat hebt geregeld kun je een plan maken om content te gaan delen. Gebruik hashtags en zorg voor updates waarmee je inspireert, nieuwsgierig maakt of anderen probeert te betrekken. Probeer op die manier meer volgers te verzamelen, zodat je met jouw bedrijfsprofiel op LinkedIn de kans krijgt om een bredere doelgroep te bereiken.

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing. Wil je het weten?

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing

Wil je het weten? Neem contact met ons op.