Inzicht in je website bezoekers

Op zoek naar een marketing bureau om erachter te komen wat jouw website je oplevert? Neem dan contact met ons op.

Vertrouwd door

Wat we doen

Wat levert een campagne in Google op en hoe gedragen bezoekers zich eigenlijk online? Data laat geen ruimte voor twijfel. Het maakt inzichtelijk wat er online gebeurt, zodat je daar specifiek op kunt sturen. Wij bieden inzicht in jouw website bezoekers. En laten je zien welke investeringen zich wel en niet terugbetalen.

Zonder inzicht in wat er precies gebeurt is het lastig sturen. Sterker nog, als je niet weet hoe bezoekers zich online gedragen kun je de website daar onmogelijk voor optimaliseren. Pas als je weet welke pagina’s het goed doen en welke minder ontdek je waar de kansen liggen. Wij brengen in kaart waar je de meeste klanten vandaan haalt en waar een bottleneck lijkt te zitten.

We analyseren het gedrag van bezoekers bij jou op de website of in de webshop. Daarbij kijken we specifiek naar de resultaten van campagnes of analyseren we het bezoek op bepaalde belangrijke pagina’s. En heb je het idee dat bezoekers verdwaald raken of bepaalde informatie missen? Wij zoeken uit waar het probleem zit, voor meer inzicht in website bezoekers en hoe je hen nog beter van dienst kunt zijn.

Bovendien bieden we specifiek inzicht in IP-adressen van bedrijven die de website bezoeken, bieden we mogelijkheden voor calltracking en gebruiken we software om met heatmaps inzichtelijk te maken waar bezoekers op klikken. Met onze inzet krijg jij een veel beter beeld van hoe bezoekers de website gebruiken en waar het nog beter kan.

Waarom meer inzicht in website bezoekers?

Vraag het tien experts en de kans is groot dat ze allemaal een andere mening hebben. Grafisch specialisten adviseren de foto’s te vergroten, tekstschrijvers wijzen op het belang van meer tekst en ontwikkelaars kunnen niet wachten om meer online intelligentie te programmeren. Wie heeft het bij het juiste eind en hoe kun je dat zeker weten? Data is het enige dat nooit liegt, zodat je daar blind op kunt vertrouwen.

Meer inzicht in website bezoekers garandeert dat je hen beter begrijpt. Om te zien waar het misschien misgaat. En te ontdekken waar meer kansen liggen, die je op dit moment nog niet volledig benut. In de beide gevallen verbetert de online ervaring van bezoekers, waardoor je de conversie en daarmee de omzet verhoogt.

Met meer inzicht wordt online marketing een stuk eenvoudiger. Het helpt je te sturen op wat er echt belangrijk is, gewoon door goed te kijken naar wat er gebeurt. Uiteraard leveren we die inzichten aan in duidelijke rapportages, aan de hand waarvan jij belangrijke beslissingen kunt nemen.

Voor websites en webshops

We bieden inzicht in website bezoekers voor zowel websites als voor webshops. De analyse laat je zien welke pagina’s populair zijn, waar het wringt en hoe het beter kan.

Websites

Hoe lang blijven bezoekers op bepaalde pagina’s en waar klikken ze naartoe door? We brengen de online klantreis in kaart, met eventuele hobbels en kansen om juist een klein duwtje in de rug te geven. Dankzij onze analyse krijg je een veel beter beeld van wat de website te bieden heeft en hoe je het eruit kunt halen.

Webshops

Waarom verkopen sommige producten beter dan anderen? En zou het menu uitgebreider, kleiner of gewoon helemaal anders moeten zijn? We analyseren het gebruik van de webshop, merken waar het misgaat en adviseren over producten of delen van het assortiment die je meer in de kijker kunt zetten.

Kanalen en tools

Voor meer inzicht in website bezoekers gebruiken we een aantal verschillende tools.

Google Analytics

Waar komen bezoekers vandaan, welke pagina’s bekijken ze en hoe surfen ze over de website? We analyseren hun gedrag, herkennen problemen waar ze tegenaan lopen en adviseren oplossingen.

Google Tag Manager

De juiste technische implementatie maakt ontzettend veel extra duidelijk. We garanderen goede dataverzameling. Op basis van die data analyseren we de huidige situatie en adviseren we waar het beter kan.

Calltracking

Wat leveren telefoongesprekken met potentiële klanten op? We bieden inzicht in website bezoekers en de telefonische conversies na een online aanvraag tot contact.

IP-herkenning van bedrijven

Ontdek welke bedrijven jouw website bezoeken. We tracken IP-adressen, die we herleiden tot de bedrijven die interesse tonen en de moeite waard zijn om opnieuw te benaderen.

Hotjar voor heatmaps

Hoe surft een bezoeker over de website en waar wordt op geklikt? We analyseren het gedrag van bezoekers op de pagina zelf. En adviseren over aanpassingen die de online ervaring voor bezoekers verbetert.

Veelgestelde vragen: FAQ over inzicht in website bezoekers

Welke toegang hebben jullie nodig?

Voor een aantal van onze diensten en tools hebben we toegang tot de website nodig. Soms is dat eenmalig, in andere gevallen doorlopend. We leggen het je graag uit, en gaan natuurlijk veilig om met de toegang.

Voeren jullie de adviezen ook uit?

Ja, de adviezen die we uitbrengen kunnen we voor je uitvoeren en implementeren. Zo helpen we je van A tot Z, om op basis van het inzicht in website bezoekers daadwerkelijk voor verbetering te zorgen.

Voldoet alles aan de AVG-wetgeving?

Uiteraard voldoen we met alle inzichten in website bezoekers netjes aan de AVG-wetgeving. Bovendien kunnen we je daarover adviseren, zodat je zeker weet dat dit niet tot problemen leidt.

Wat anderen over ons zeggen

Josip Coric

CMO – KRAL GmbH

“We bevelen Headcore van harte aan omdat ze beter dan anderen in staat zijn om data te lezen en te analyseren. Ze kunnen in elke taal op hoog niveau leveren, waarmee ze internationaal kunnen werken en meedenken. Hiermee voelt het altijd alsof ze onderdeel uitmaken van het bedrijf.” (Case study)

Kaj van Zweeden

Marketing Director – HousingAnywhere

“Headcore joined us to help us scale our global accommodation rental marketplace. We have not been disappointed – Headcore played an important part in the international expansion we’ve achieved. From optimizing our existing channel mix with experiments and new bidding strategies, to exploring new channels and tactics, in both cases striking a healthy balance between volume and profitability – all these elements contributed to our rapid expansion in multiple new cities and countries.” (Case study)

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing

Wil je het weten? Neem contact met ons op.