Social media marketing

Op zoek naar een social media marketing bureau om je te helpen met jouw social campagnes op Facebook, Instagram en/of LinkedIn? Neem contact met ons op.

Vertrouwd door

Wat we doen

Social media marketing biedt enorme mogelijkheden. Maar merk je dat anderen er meer uit lijken te halen? Zelfs als je niet goed weet waar dat aan ligt kunnen we je er goed bij helpen. Wij adverteren op sociale media en optimaliseren de inzet van bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en Instagram.

Sociale media bereiken zowel B2B als B2C meer potentiële klanten dan ieder ander kanaal. Samen bieden LinkedIn, Facebook en bijvoorbeeld Instagram de mogelijkheid om praktisch iedereen te benaderen. Wij beperken de kosten en optimaliseren de resultaten, door heel gericht te adverteren en precies de doelgroep te benaderen die interesse heeft in jouw producten of diensten.

Adverteren op sociale media is ontzettend kansrijk. Het is een populaire vorm van online marketing, waarmee je bouwt aan een enorme klantenkring en zorgt voor een uitgebreid bereik. Dat is tegelijkertijd ook het belangrijkste risico, omdat een verkeerde strategie eenvoudig leidt tot zeer hoge kosten. Alleen door heel gericht te adverteren lukt het om de return on investment (ROI) hoog te houden.

Wij adviseren, ontwikkelen en implementeren als het gaat om social media marketing. Dat betekent dat we campagnes optimaliseren, zodat de content die jij ontwikkelt beter zal scoren. Dus merk je dat adverteren op social media nog niet lukt zoals je dat graag zou willen? Of heb je daar nog helemaal geen ervaring mee? Wij gaan er graag voor je mee aan de slag.

Waarom social media marketing?

LinkedIn, Facebook, Instagram en andere sociale media spelen een unieke rol in het bereik van potentiële klanten. Er zijn tal van bedrijven actief (en succesvol), naast vrienden, familie en zakelijke relaties. Die mix van kanalen maakt het voor veel mensen een fijne en waardevolle bron van informatie. Dat betekent dat je automatisch een paar stappen verder komt dan via traditionele kanalen waar zich alleen bedrijven bevinden.

Bovendien bieden social media campagnes de mogelijkheid om Ads heel specifiek te richten. Zowel LinkedIn, Facebook als Instagram en een aantal andere sociale media bieden daarvoor geavanceerde tools. Dit helpt de kosten van de social media marketing te beperken. We verhogen de efficiëntie en ROI, zodat iedere euro die je investeert andersom zoveel mogelijk op zal leveren.

Sociale media combineren een enorm bereik met specifieke mogelijkheden voor targeting. We kunnen heel specifiek adverteren, voor een doelgroep die bijvoorbeeld al interesse toont in de producten of diensten die je aanbiedt. Op die manier slagen we er met LinkedIn Ads, Facebook Ads en Instagram Ads in om voor een beperkt budget toch precies te bereiken wie je voor ogen hebt.

Voor B2B, B2C, leadgeneratie en e-commerce

Social media marketing biedt mogelijkheden om zakelijke klanten, particulieren en specifieke leads of online shoppers te bereiken. We stemmen de strategie af op de doelgroep(en) die jij bedient.

B2B adverteren

Zakelijke klanten laten zich via de traditionele kanalen lastig bereiken. Adverteren op social media voorkomt dat je met hagel moet schieten op een heel specifieke doelgroep. Met name via LinkedIn bereiken we precies wie er belangrijk is voor jouw bedrijf of website.

B2C communicatie

Via sociale media kun je veel gerichter adverteren naar particulieren. We gebruiken Facebook en Instagram om precies de doelgroep te benaderen die al interesse toont in wat je online aanbiedt.

Leadgeneratie via social media

Specifieke leadgeneratie vraagt om specifieke advertentiecampagnes. Sociale media zijn daarvoor goed geschikt. Wij optimaliseren ads die je maakt en zetten de content in via de juiste kanalen.

Voor e-commerce

Adverteer op een plek en op een moment dat potentiële klanten het meest ontvankelijk zijn voor wat je aanbiedt. Met social ads bereik je een veel hogere conversie dan met welk ander kanaal dan ook.

Kanalen en tools

Social media marketing bieden we aan voor de verschillende populaire sociale platformen.

LinkedIn Ads

LinkedIn is het zakelijke platform bij uitstek. Wij helpen je met jouw content bijvoorbeeld senior HR-managers, CEO’s en andere beslissers of een andere specifieke doelgroep te bereiken.

Facebook Ads

Weet je wie je wilt bereiken? Wij zorgen er via Facebook voor dat je alleen investeert in campagnes aan potentiële klanten die al interesse tonen. En waarvan de kans dus groter is dat ze kopen of aanvragen.

Instagram Ads

Via Instagram bereik je potentiële klanten die ontspannen en enthousiast zijn. Dat maakt de neiging om te klikken en te kopen een stuk groter dan via de meer traditionele kanalen.

Veelgestelde vragen: FAQ over social media marketing

Kan ik meerdere kanalen combineren?

Ja, uiteraard kunnen we LinkedIn, Facebook en bijvoorbeeld Instagram combineren. We bespreken samen de ideale mix, om jouw doelgroep zo effectief en gericht mogelijk te bereiken. Uit de rapportages blijkt wat het best scoort, zodat we ook tussentijds en na enige tijd weer kunnen bijsturen.

Hoe houd ik grip op de kosten?

Jij bepaalt het budget waarvoor wij aan de slag gaan. Vooraf kunnen we je natuurlijk aangeven met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. En trappen we op de rem als het budget voor de maand bereikt is. Tot je ons aangeeft de resultaten te zien en verder wilt groeien.

Beheren jullie ook de content voor de social media pagina?

Nee, social media pagina’s beheer je zelf. Jij kent jouw bedrijf, de branche en weet wat er speelt. Die actuele informatie is belangrijk om online relevant te zijn. Wij zorgen ervoor dat de content die je maakt vervolgens zo efficiënt en gericht mogelijk wordt ingezet. Op die manier helpen we je met social media marketing meer uit de bestaande inzet op social media te halen.

Wat anderen over ons zeggen

Josip Coric

CMO – KRAL GmbH

“We bevelen Headcore van harte aan omdat ze beter dan anderen in staat zijn om data te lezen en te analyseren. Ze kunnen in elke taal op hoog niveau leveren, waarmee ze internationaal kunnen werken en meedenken. Hiermee voelt het altijd alsof ze onderdeel uitmaken van het bedrijf.” (Case study)

Melvin Kerkhof

Goforsunpower

“Door de diensten van Headcore hebben wij al een aantal mooie opdrachten binnen gekregen. De communicatie verloopt soepel en innovatieve ideeën als een WhatsApp integratie op de site hebben onze marketing naar een hoger niveau getild.”

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing

Wil je het weten? Neem contact met ons op.