Zoekmachine marketing (SEA)

Op zoek naar een zoekmachine marketing (SEA) bureau om je te helpen met jouw PPC marketing campagnes op Google Ads en Microsoft Ads? Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vertrouwd door

Wat we doen

De zoekmachine is voor veel mensen het belangrijkste kanaal om naar informatie, producten en diensten te zoeken. Daar wil je aanwezig zijn. En sterker nog, je wilt natuurlijk helemaal bovenaan de resultaten staan. Dat is dus precies waar we voor zorgen. Met Search Engine Advertising (SEA) garanderen we de beste posities voor belangrijke zoektermen. Zodat klanten eerst jou zien, en dan pas jouw concurrenten.

Zoekmachine marketing is ontzettend breed, ook al komt het in de basis steeds op hetzelfde neer. Het gaat om advertenties in zoekmachines, zoals Google. Dus wil je adverteren op Google of aan de slag met Microsoft (Bing) Ads? Dat is wat we voor je doen, uiteraard op basis van de specifieke doelstellingen die je voor ogen hebt.

Wij helpen je zoekmachine advertenties in te zetten. Je kunt dat volledig aan ons uitbesteden, we zijn de specialist waar je naar zoekt. Dus wil je de Google advertentiekosten verlagen, bijvoorbeeld omdat je daar zelf geen goede ervaringen mee hebt? Of merk je dat het af en toe werkt, maar wil je daar meer stabiliteit in? Ook als je er nog helemaal geen ervaring mee hebt kunnen we je er goed mee helpen.

We zijn jouw specialisten in zoekmachine marketing. Dat betekent dat we je kunnen helpen met Google Ads, Microsoft Ads, het Google Display Network, Google Shopping en bijvoorbeeld YouTube Ads. Daar waar potentiële klanten zoeken zorgen wij ervoor dat je aanwezig bent met een advertentie die de aandacht trekt.

Waarom zoekmachine marketing?

Je kunt proberen potentiële klanten te overtuigen dat ze jouw product, dienst of oplossing nodig hebben. Veel efficiënter is het om te adverteren als ze daar uit zichzelf al naar zoeken. Dus typen ze een voor jou belangrijke zoekterm in als ze een zoekmachine gebruiken? Door daar te adverteren weet je zeker dat je er alleen potentiële klanten met interesse mee bereikt.

Het voorkomt dat je met hagel moet schieten op een veel te brede doelgroep. Daarom kun je de Google advertentie kosten eenvoudiger in de hand houden. We optimaliseren aan de hand van jouw budget. En richten de advertenties in voor belangrijke zoektermen, waarvan we vooraf kunnen aangeven wat daar de kosten van zijn. En is een tweede of derde positie (veel) voordeliger dan de eerste? Zelfs daar kunnen we rekening mee houden in de strategie.

Zoekmachine marketing is aan de ene kant heel gericht en specifiek. Tegelijkertijd kunnen we voor je adverteren in Google, Bing en bijvoorbeeld via YouTube. Bovendien hebben we mogelijkheden in het Google Display Network op miljoenen websites en specifiek in Google Shopping. Zo kunnen we je gericht, maar met een breed scala aan mogelijkheden, van dienst zijn.

Voor B2B, B2C, leadgeneratie en e-commerce

Zoekmachine adverteren bereikt een heel specifieke doelgroep. Dat kan gaan om zowel B2B, B2C als om leadgeneratie en oplossingen voor e-commerce.

B2B: zakelijk adverteren

Hoe bereik je een zakelijke doelgroep? Dankzij Search Engine Advertising kunnen wij de advertenties richten op zoektermen die vooral zakelijke gebruikers intypen. En door gebruik te maken van zakelijke targeting doelgroepen kan je heel gericht B2B adverteren.

B2C: voor consumenten

Gaat het je juist om consumenten? We analyseren het zoekgedrag, kiezen de termen van consumenten en richten daar de advertenties op. Zo weet je zeker dat je efficiënt adverteert.

Specifiek voor leadgeneratie

Leads verzamelen vraagt om maximale efficiëntie. Gericht adverteren voorkomt onnodig hoge kosten, zodat er per lead een zo hoog mogelijke marge overblijf.

Voor webshops (e-commerce)

Met zoekmachine marketing voor webshops richten we ons specifiek op klanten met een koopintentie. Wij maken jouw webshop zichtbaar bij klanten die zoeken naar de producten.

Kanalen en tools

Voor de advertenties in zoekmachines gebruiken we verschillende kanalen. Het specifieke kanaal vergroot de mogelijkheden om heel gericht advertenties in te zetten.

Google Ads

We plaatsen tekstadvertenties in de Google zoekresultaten. De advertenties worden getoond aan bezoekers die zoeken naar een voor jou belangrijke zoekterm. Zo weet je zeker dat die bezoeker een koopintentie heeft, en je zo gericht mogelijk adverteert.

Microsoft Ads

Op een vergelijkbare manier adverteren we in de zoekresultaten van Bing. Met de twee zoekmachines samen bereik je de overgrote meerderheid van alle mensen die een zoekmachine gebruiken om naar producten of diensten te zoeken.

Google Display Network

Het Google Display Network is een netwerk van miljoenen websites die advertenties tonen. We kiezen voor de ads websites die goed aansluiten bij dat waar je voor adverteert. Door gebruik te maken van HTML5-ads vallen je advertenties extra op.

Google Shopping

Speciaal voor webshops adverteren we met productadvertenties in de zoekmachine in het gedeelte voor Google Shopping. Met afbeeldingen, teksten en andere productgegevens tonen we alle informatie die nodig is om klanten te overtuigen.

YouTube Ads

We gebruiken YouTube Ads om in video’s advertenties te laten zien. De videowebsite krijgt steeds meer bereik. De gekozen video’s maken het mogelijk om heel gericht te adverteren en een specifieke doelgroep te bereiken.

Veelgestelde vragen: FAQ over zoekmachine marketing

Hoe bepalen jullie de belangrijkste zoektermen?

We gaan graag aan de slag met de zoektermen die voor jouw website of webshop belangrijk zijn. En heb je die nog niet helemaal helder op een rij? Geen probleem, daar doen we onderzoek naar. In overleg selecteren we de zoektermen waarvoor we adverteren.

Weet ik vooraf wat de kosten zullen zijn?

Ja, we werken op basis van een vast maandelijks budget voor zoekmachine marketing. Dat voorkomt verrassingen achteraf. In plaats daarvan weet je vooraf altijd precies waar je aan toe bent. En is het budget bereikt? Dan houden we dat niveau aan, totdat je merkt dat het werkt en akkoord geeft op meer.

Krijg ik een rapportage met de prestaties?

Je ontvangt van ons een duidelijke rapportage met daarin de prestaties. Bovendien lichten we die graag aan je toe. Zo kunnen we tijdig bijsturen als we merken dat het ergens beter kan.

Wat anderen over ons zeggen

Jan van den Broeke

Directeur – A. de Jong TH

“Sinds wij gebruik maken van de diensten van Headcore, zien wij een flinke toename in het werven van nieuwe en heractiveren van oude klanten. Dit komt vooral doordat Headcore ons op alle digitale disciplines ondersteunt. Het implementeren van de website, online marketing, social- en email-marketing. Door dit uitgebreide en kwalitatief goede aanbod zal ik Headcore ook zeker aanraden bij elk ander bedrijf​.” (Case study)

Kaj van Zweeden

Marketing Director – HousingAnywhere

“Headcore joined us to help us scale our global accommodation rental marketplace. We have not been disappointed – Headcore played an important part in the international expansion we’ve achieved. From optimizing our existing channel mix with experiments and new bidding strategies, to exploring new channels and tactics, in both cases striking a healthy balance between volume and profitability – all these elements contributed to our rapid expansion in multiple new cities and countries.” (Case study)

Wij hebben een goed plan voor jouw online marketing

Wil je het weten? Neem contact met ons op.